Skip to content

Sessioon liittyvät käytännön kysymykset

Olet saapumassa Astialle sessioon ja haluat kuulla käytännön asioista?

Tältä sivulta saat tietoa pysäköinnistä, majoituksesta ja monista muista sessioon saapuvaa muusikkoa askarruttavista asioista. Sivun tarkoitus on vastata kaikkiin käytännön asioihin liittyviin kysymyksiisi mahdollisimman selkeästi makuupusseista ja lähimmästä ruokakaupasta aina masterin toimittamiseen sekä kaikkeen siltä väliltä.

Saapuminen Astia-studiolle Kouvolan suunnalta 2021
Saapuminen Astia-studiolle Imatran suunnalta 2021

Saapuminen

Astia-studio sijaitsee Lappeenrannan Harapaisen kaupunginosassa, vain kiven heiton päässä 6-tieltä. Saavutpa sitten Kouvolan tai Imatran suunnasta, poistu liittymästä, jonka tieviitassa lukee “Lappeenranta, Myllymäki, 53”.

Astia-studion osoite on:
Kaakkoiskaari 9, 53500 Lappeenranta

Huomioithan, että jotkut navigaattorit ohjaavat viereiselle pihalle. Studiorakennus on sinertävä peltihalli, jonka ulkomuoto ei vähäisimmässäkään määrin anna vihiä siitä, mitä seinien sisältä löytyypi.

S-market Myllykeskuksen suunnalta saapuessasi, aja mäki ylös ja mäen alla vasemmalla, kirjaimellisesti puskan takana sijaitsee Astia-studio. Edellisen rakennuksen (Kaakkoiskaari 11) seinässä on valomainos “Maalausliike M. Korhonen” ja seuraavan hallin “Kiinteistöhuolto Kantola Oy” (Kaakkoiskaari 7).


View Larger Map

Studion pihassa on runsaasti pysäköintitilaa.

Kulkuneuvo kannattaapi parkkeerata rakennuksen oikeassa etukulmassa olevalle punaiselle ovelle, josta soittimet nostetaan sisään. Roudauksen jälkeen voit jättää pirssisi punaisen oven eteen parkkiin. Ethän kuitenkaan jätä menopeliäsi oven vieressä olevan roskiksen eteen, sillä se tyhjennetään säännöllisesti jäteyhtiön toimesta.

Mikäli olet tulossa vähintään yhden päivän sessioon, suosittelen saapumaan sessiota edeltävänä iltana klo 18. Ilman erillistä veloitusta kasaamme soittopelit, vaihdamme rumpukalvot, teen mikitykset, ruuvaan lähtösaundit sekä luurikuuntelut ja teemme illan päätteeksi koeoton. Näin säästämme 3–4 tuntia ensimmäiseltä sessiopäivältä ja pääsemme heti aamusta äänittämään.

Majoitus, lakanat ja pyyhkeet

Saapuessasi sessioon A-studiolle, majoitus sisältyy hintaan. Majoittuminen tapahtuu studiorakennuksen yhteydessä olevassa majoitustilassa. Omia petivaatteita saati makuupussia sinun ei tarvitse tuoda, sillä sänkyihin on jo valmiiksi vaihdettu puhtaat lakanat.

Voit halutessasi jättää myös pyyhkeen kotiin, sillä puhtaita pyyhkeitä löydät yläkerran majoitustilan ensimmäisestä kaapista sekä alakerran pukuhuoneesta.

Ethän tee, kuten erään ulkomaalaisen yhtyeen jäsenet ja peseydy bidé-suihkua käyttäen. Alakerrasta löydät ihan oikeita suihkuja kaksi kappaletta sekä tietysti kuuluisan HC-saunan. Kun tilaat saunan vähintään tunti ennen studiopäivän päättymistä ja pääset suoraan studion lauteilta HC-saunan lauteille. Mikä voisikaan olla palkitsevampaa!

Majoitustiloissa on ilmastointi ja talvella lattialämmitys.

Unohtuiko kännykkälaturi kotiin? Ei hätää. Yläkerran makuuhuoneen keittiönkaapiston yläoikealla olevasta vetolaatikosta löydät kaikki mahdolliset kännykkälaturit. Lainaa session ajaksi ja palauta ennen lähtöäsi takaisin laatikkoon.

Keittiö ja kierrätys

Astia-studion majoitustilan keittiö on kattavasti varustettu eli löydät sieltä kaikki tarvittavat ruoanlaittovälineet.

Suosimme hiilijalanjäljen vähentämistä ja pyydän sinuakin tekemään parhaasi paremman tulevaisuuden eteen. Keittiön allaskaapissa on kierrätyspisteemme, johon kuuluu ei mikään tavallinen bio vaan bioNcé. Pyydän sinua huuhtelemaan pahvi- sekä muoviroskat ja jättämään ne vasempaan tiskialtaaseen kuivumaan. Seuraavana päivänä voit laittaa ne erillisiin keräysastioihin.

Riffien ja melodioiden kierrättämisen ohella pyydän sinua huuhtelemaan myös lasi- ja metalliroskat ja lajittelemaan ne erillisiin jäteastioihin. Huomioithan, että kitarankielet ovat metallijätettä, kielipussit paperia, paketti pahvia ja uloin kääre muovia. Myös pattereille löytyy oma kierrätysastia. Kiitos, kun kierrätät ja kiitos, kun tämä on sinullekin sydämen asia.

Ruokakaupat

Lähin ruokakauppa on noin 500 metrin päässä studiolta oleva S-market Myllykeskus. Samassa rakennuksessa on myös lähin apteekki.

Myllykeskuksesta eteen päin tien toiselta puolelta löydät K-Citymarketin, jossa on lähin Alko.

Kaupungin kattavin valikoima ja suurimmaksi osaksi edullisin hinta on lentokentän kupeessa olevassa Prismassa. Siellä on myös paljon luomutuotteita.

Tarkista aukioloajat klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Entäpä jos jättäisitkin muovikassit kauppaan? Pyydän sinua ottamaan makuuhuoneen keittiökaapiston oikeassa reunassa toiseksi ylimmästä vetolaatikosta kangaskasseja kauppareissullesi. Palautathan kassit käytön jälkeen takaisin samaan paikkaan.

Nähtävää Lappeenrannassa

Lappeenrannan perusti Ruotsin kuningatar Kristiina vuonna 1743. Etenkin kesällä kaupunki on todella idyllinen ja satamalahteen sekä linnoitukseen tutustuminen saa lämpimän suosituksen. Lappeenrannan keskustaan on studiolta matkaa noin 3 km ja satamaan 3,5 km.

Useampikin muusikko on vähintään pari viikkoa Lappeenrannassa vietettyään valmis jopa muuttamaan tänne. Liekö syy viehättävässä ilmapiirissä vaiko eteläkarjalaisten välittömässä vieraanvaraisuudessa?

Tässä muutamia paikallisia kohteita, joissa kannattaa käydä:

Antikvariaatti Suma
Tee vinyyli- sekä kirjalöytöjä kaupungin ytimessä

Avot Sie!
Katuruokaravintola citykäytävällä, josta saa myös maistuvaa vegaaniruokaa

Kulttuuritila Nuijamies
Keikkapaikaksi muutettu elokuvateatteri, jonka täysanaloginen äänentoisto täyttää tilan ja tuntuu huikealle

Lappeenrannan linnoitus
Satamalahden kupeessa oleva suosittu matkailukohde, josta löytyy mm. Suomen vanhin ortodoksinen pyhäkkö eli kirkko

Lehmus roastery
Kolmesti Suomen parhaaksi kahvipaahtimoksi valittu kaupungin ylpeys

Myllysaaren uimaranta
Hiekkaranta, vesiliukumäki sekä hyppytornit

Ravintola Wolkoff
Erinomaista ruokaa idyllisessä Wolkoffin talossa kaupungin keskustassa

Risteily Saimaalla
Koe Saimaan kanava sulkuineen Camilla-laivalla

Satamatie 6
Kahdesti Suomen parhaaksi kahvilaksi valittu Lehmus Roasteryn yhteydessä oleva kahvila

Masterin toimittaminen

Sisällytän kaikkiin miksauksiini myös masteroinnin. CD- ja striimauspalveluiden masteri toimitetaan Dropbox-latauslinkin kautta. Voit myös ostaa erillisen masterin CD-R -levyllä ja c-kasetilla.

Analogisen signaalitien takaamiseksi leikkaan vinyylimasterin magneettinauhasta partaterällä. Vinyylille ei kannata laittaa CD-masterointia, enkä suosittele tekemään vinyyliä missään tapauksessa digitaalisesta tiedostosta. Saadaksesi studiolla kuulemasi äänenlaadun vinyylille, sinun kannattaa tehdä vinyylijulkaisu kelanauhasta. Analoginen signaalitie on tässä asiassa laadun tae ja session aikana ymmärrät mistä asiassa oikeasti on kyse.

Olet mitä sydämellisimmin tervetullut Astia-studiolle sessioon kanssani. Kun teemme kaiken suhteen parhaamme, ei lopputulos voisi miltään osin olla parempi! =)

Ystävällisin terveisin, Anssi Kippo

ASTIA-STUDIO LYHYESTI

Täysanaloginen Astia-studio taltioi myös musiikkisi energian ja tunteen yli 25 vuoden kokemuksella.

FAQ
Kokemuksia ja palautteita
Mediassa
Maksuttomat materiaalit

ASTIA-STUDIO

Kaakkoiskaari 9
53500 Lappeenranta
+358 40 505 1595
anssi.kippo[at]astiastudio.fi