Skip to content

Kokemuksia ja Palautteita

Kokemuksia ja palautteita Astia-studiosta

Tällä sivulla opit mitä Astialla käyneet muusikot ovat mieltä studiosta, kelanauhaäänittämisestä, Astian rumpuhuoneesta, analogisesta kuulokuuntelusta, Anssin demonstraatiosta sekä studiokierroksesta. Klikkaa alla olevia linkkejä lukeaksi lisää:

Kokemuksia Astia-studiosta
Tutustu Astialla käyneiden muusikoiden kommentteihin, mitä mieltä he ovat Astia-studiosta ja millaisia ajatuksia sessio heissä herätti.

Kokemuksia kelanauhaäänittämisestä
Lue Astialla käyneiden muusikoiden kokemuksia kelanauhaäänittämisestä ja miksi he halusivat nauhoittaa tietokoneen sijaan magneettiselle nauhalle.

Kokemuksia Astia-studion rumpuhuoneesta
Onko rumpuhuoneella vaikutusta saundiin? Lue huippurumpaleiden kommentteja siitä, kuinka suuri merkitys äänityshuoneella on hyvän rumpusaundin taltioimisessa.

Kokemuksia Astia-studion analogisesta kuulokekuuntelusta
Miksi Astia-studio A:n täysanaloginen kuulokekuuntelujärjestelmä saa kehuja jokaiselta muusikolta? Miksi laulajat hehkuttavat, ettei heidän tarvitse pitää toista korvaa kuulokkeiden ulkopuolella? Lue kuinka valtava vaikutus kuulokekuuntelulla on onnistuneeseen äänitykseen.

Palautteita Anssin demonstraatiosta
Jos luulet, ettei analogisella ja digitaalisella äänellä ole mitään eroa, sinun kannattaa lukea nämä kommentit. Anssin demonstraatiota pidetään pysäyttävänä kokemuksena, jonka kokemista jokainen sessioon saapuva bändi innolla odottaa. Lue lisää huippumuusikoiden kokemuksia ja kommentteja.

Palautteita studiokierroksesta
Haluatko tutustua Astia-studioon ja päästä näkemään missä niin sanotusti taika tapahtuu? Lue studiokierroksella käyneiden kokemuksia ja opit, miksi he suosittelevat elämystä Astia-studiolla.

Kokemuksia sessioista Astia-studiolla

Kokemuksia ja palautteita Astia-studiostaKokemuksia Astia-studiosta 2

“Oli todella mukavaa tehdä nauhasessio pitkästä aikaa ja studiohan on tuttu ennestään. Hyvä bändi ja hyvä henki sekä Anssin kanssa työskentelyn helppous tekee näistä studiopäivistä todella mukavia. Jälki on aina erinomaista.”
– Jarmo Nikku, kitara/SCR

“Joku toinen sälli sano et menee yks kokonainen päivä siihen, että kasataan soittimet, viritetään ja chekataan. Sit menee ainakin yks kokonainen päivä pelkästään rumpuihin. Ehkä kaks päivää skebaan ja bassoon ja yks tai kaks päivää lauluun. Vaikutti aika rankalta arviolta.
Sit juteltii Anssin kanssa ja kaikki vaikutti niin paljon järkevämmältä ja paremmalta. Esim se, että edellisenä iltana tulee ja tehdään kaikki valmiiksi siten, että seuraavana aamuna voi alottaa suoraan kunnon hommat eikä tarvitse sählätä enään mitään…. Oltiin kaikki samaa mieltä, että se on Astia-studio mihin mennään!!!”
– Spade, rummut/Carousel Full of Faces

“Kelanauhasessio Astia-studiolla Anssi Kipon johdolla palautti minulle sen lapsenomaisen innostuksen musiikin nauhoittamiseen, mikä oli ollut harmillisesti kadoksissa jo pidemmän aikaa.”
– Juhana Karlsson, rummut/Faulty Messenger, ex-Amoral

“Astialla tuottaja/äänittäjä/miksaaja/masteroijan rooli yhdessä Anssissa on niin hyvin hanskassa, että haluan ehdottomasti tehdä analogiäänityksiä hänen kanssaan vielä lisää. Tunnelma oli ensikohtaamisesta masteriin asti koko ajan erittäin rentouttava ja hyvä. Nämä neljä päivää olivat tämän vuoden parhaat päivät minulle itselleni.”
– Mikko Järvinen, kitara/Erävesi

Kaikki mitä tapahtuu Astia-studiolla siitä hetkestä, kun astuu ovesta sisään on yhtä juhlaa. Asioita oppii niin paljon, että hymyissä suin mietiskelee vielä pitkään session jälkeenkin mitä oikein koettiin.”
– Nicky, laulu & kitara/Carousel Full of Faces

“Sessio Astialla muutti suhtautumiseni niin positiiviseen suuntaan kuin vaan voi olla. Täähän on taas maailman siistein juttu, ihan niin kuin pikkujunnuna! Tätähän mä oon aina halunnu tehdä ja just tätä varten!”
– Jani Järvelin, rummut/Serpico

“Olen tehnyt suht reilusti hienoja sessioita useissa eri studioissa, mutta Astialla tuntuu kuin saapuisin kotiin. Se ei johdu upean kuuloisesta rumpuhuoneesta, kelanauhan lämpimästä saundista tai edes parhaasta mahdollisesta kuulokekuuntelu-järjestelmästä, vaan positiivisesta ilmapiiristä, joka antaa Astialle tuon oman lisänsä.”
– Toni Paananen, sessiorumpali

Kahvi mieletön! Paikka mieletön! Kokemus mieletön! Ja Anssi aivan mieletön! Mahtava reissu taas ja kaikki meni just niinkun pitikin! En tiedä mikä siinä paikassa on, mutta kaikki tuntuu niin paljo paremmalta kun on siellä! Kiitos Anssi!”
– Spade, rummut/Carousel Full of Faces

“Stemmojen taltiointi oli yksi mahtavimmista äänityskokemuksistani ikinä! Ensinnäkään mulla ei ollut taustalauluja valmiina studioon tullessa, koska korviini oli kantautunut huhuja Anssin ilmiömäisestä kyvystä loihtia helmiäisstemmoja lähes lennosta. Ja näinhän siinä kävikin.”
– Noora Korppi, laulu/Faulty Messenger

“Viimeisin sessio Astialla oli äärimmäisen leppoisa ja sujui erittäin joutuisasti. Astia-studioon on aina mukava tulla.”
– Masa Maijanen, basso/SCR

“Vieläkin ihan ihmeissäni kaikesta ja kuinka hyvältä biisillä kuulostamme. Koodasin monelle muusikkofrendille ja kerroin, mitä koin sessiossa Astia-studiolla; löysin taas sen musiikin riemun, mikä oli silloin reilut 20 v. sitten, kun aloitin bänditoiminnan.”
– Mikko Heino, laulu/Rylos

Nämä sessiot ovat olleet aivan mielettömiä ja odotan innolla, että pääsee takaisin äänittämään ja kyllä sitä tulee odotettua niitä Anssin aamukahvejakin vinyylin soidessa taustalla.”
– Smiley, basso/Carousel Full of Faces

“Vahva suositus!”
–Hirsipuutarha

“Tiukka soittaminen tietysti kuuluu lopputuloksessa. Treenaaminen kannatti. Energinen soitto välittyy ihan eri tavalla ja moni juttu meni kerrasta purkkiin. Musiikki tulee syliin ja tulkinta pääsee iholle ilman pinnistelyä. Olen aina arvostanut aitoutta ja Astialla sain sitä!”
– Mia Erävesi, laulu/Erävesi

“Olen laulanut ja soittanut 22 vuotta, mutta voin sanoa, että nyt vasta sain todellista studiokokemusta.”
– Kalle Virtanen, laulu/Serpico

“Astia-studion analoginen äänimaailma tuo läsnäolevan, aidon, täyteläisen ja kokonaisemman musiikillisen kokemuksen takaisin. Tältä nauhoittamisen pitää tuntua ja tältä nauhoituksen pitää kuulostaa.”
– Heikki Hovi, rummut/Ghost of Youth

“Astia-studiohan on oikein miellyttävä ympäristö tehdä nauhoituksia ja Anssi puikoissa huippu tyyppi. Soundi on hengittävä, täyteläinen ja silti sopivan agressiivinen. Ja tämä kaikki tarttuu myös nauhalle.”
– Tero Kaihola, rummut/Oliver

“Vahva suositus!”
– Lauri Kutvonen, rummut/The Rivet

“Sessio oli todella inspiroiva ja koukuttava kokemus. Yksi hienoimmista asioista oli miksaaminen, jota käytännössä tapahtui koko session ajan.”
– Kalle Virtanen, laulu/Serpico

“Hommat hoitui jämerästi ja erittäin nopeasti.”
– Jussi Turunen, kitara/SCR

“Astia-studio oli Mahtava kokemus kaiken kaikkiaan! Saatiin takaisin tekemisen riemua ja koko bändiin iski mieletön vinyylikuume!”
– Monotonia-yhtye

Astia-studio kokonaisuudessaan on muusikon taivas, kerran kun tänne eksyt et halua enää astua porteista takas todellisuuteen.”
– Nicky, laulu & kitara/Carousel Full of Faces

“Parhaimmat kuuntelu- ja nauhoitusolosuhteet, kuin missään.”
– Antti Fager, basso/Serpico

“Anssin korvat ovat ihmeelliset. Niillä kuulee oikeat asiat.”
– Mia Erävesi, laulu/Erävesi

“Itselläni on pitkä historia Anssin kanssa tekemisestä jo lähes 15 vuoden ajalta ja tällä hetkellä tykkään rennosta tekemisen meiningistä herran kanssa. Jälki on todella vakuuttavaa studion nykyisten metodien myötä.”
– Lasse Hietala, basso/Oliver

“Sessio oli todella mukava ja sujuva. Hyvät soittajat, hyvä äänittäjä joka tuntee studionsa ja laitteistonsa. Seuraus on se, että asiat sujuu, eikä tarvi kiristellä mihinkään suuntaan.”
– Harri Ala-Kojola, rummut/SCR

“Äänittäjänä Anssi on sopivan leppoisa ja vaativa. Ja ihan loputtoman positiivinen! Laulaminen kun on semmoinen aika herkkä ja henkilökohtainen laji, niin oli suorastaan terapeuttinen kokemus äänittää lauluja mestari Kipon hellässä huomassa.”
– Noora Korppi, laulu/Faulty Messenger

En kutsuisi Astiaa vain studioksi. Paikka on kenen tahansa muusikon eldorado oikean tunnelman, rauhan, tiedon ja osaamisen tyyssija. Harvoin matkalla tapaa samassa persoonassa sekä positiivisen että ajatuksia herättävän ihmisen. Kiitos Anssi että olet olemassa!”
– Armo, manageri/Carousel Full of Faces

“Astia-studion laulukoppi on silkkaa hyggeä!”
– Hella, laulu/Jellyfish Inn

“Astia-studio osoittaa korkeinta ammattimaisuuden tasoa rumpuäänityksen lisäksi myös ammattimaisimman äänittäjän, tuottajan ja mahtavan personan, Anssi Kipon kautta!!! Vladivostok suosittelee!”
– Artem Zhibar, rummut/Colt, sessiorumpali

“Astialla on mitä parhaimmat puitteet. Anssi osaa tehdä muusikoiden olon kotoisaksi ja hänen ammattitaitonsa sekä laitteistonsa on sitä luokkaa, ettei kenenkään tarvitse olla huolissaan.”
– Mariina Niittymäki, laulaja/Niitty- & Kytömäki, Lempeä melodraama

“Anssin tapa äänittää on mahtava. Hän haluaa löytää parhaan mahdollisen saundin sekä sävyn rumpuihin, bassoon, kitaroihin, lauluun jne heti kättelyssä. Kun saat raidan äänitettyä, se kuulostaa jo lähes valmiilta miksaukselta. Tämän myötä ei itse miksauksessa tarvitse juuri pohtia, että mihinkäs suuntaan saundia pitäisikään viedä.”
– Sami Hinkka, basso/Ensiferum

“Päällimmäisenä jäi mieleen lämmin, turvallinen ja rentouttava tunnelma, äänittäjä-tuottajan raudanluja ammattitaito ja maltti odottaa juuri sen parhaan oton taltiointia. Lauloin huomattavasti enemmän, kuin muissa studioissa ja minusta puristettiin kaikki irti parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.”
– Kalle Virtanen, laulu/Serpico

“Studion miljöö ja tunnelma 10+!. Erittäin hienot olosuhteet keskittyä olennaiseen eli kovan rock´n´rollin tekemiseen.”
– Irvisko-yhtye

“Tunnelma Astia-studiolla oli erittäin rento, mutta samalla hommat hoidettiin ammattilaisen jämptiydellä. Myös oheistilat – majoitus, sauna ja olohuone/kuunteluhuone ansaitsevat erillisen kehunsa.”
– Pekka, basso/Hirsipuutarha

“Kolmas sessio Astia-studiolla Anssi Kipon kanssa oli parhautta ja syventymistä tunnepohjaiseen ilmaisuun. Anssi tuottaa hyvin positiivisella asenteella joka sopii minun kaltaiselleni ihmiselle paremmin kuin hyvin ja sanat mitkä jäi pyörimään mieleeni että tämä on maailman siisteintä ikinä ja niinhän se on. Ilmapiiri on kertakaikkisen mainio ja oloni oli hyvin vapautunut koko session aikana. Kolmas sessio Anssin kanssa oli hyvin oleellinen steppi bändillemme ja meille tuli metodeja mitä käytämme tulevaisuudessa myös treeneissä ja keikoilla. Astialla käsitellään asioita monesta kulmasta tunnepohjaisesti ja se on ollut tie esim. bändimme nykyiseen tiukkaan soittoon ja totta kai oleellisesti omaan lauluun. Kysymys ‘kuka olen laulajana’ on selvinnyt Astia-studion sessioissa ja se on todella siistiä. Seuraavia sessioita jo odotellen.”
– Mikko Heino, laulu/Rylos

“Sessio Astia-studiolla on kokonaisvaltainen kokemus. Anssi jakaa mielellään tietouttaan vähän kokemattomammalle muusikollekin ja luo studiotyöskentelyyn rennon meiningin. Tilat, laitteet ja Anssin työnjälki ovat viimeisen päälle parhautta!
– Heikki, laulu & kitara/Hirsipuutarha

Kokemuksia kelanauhaäänittämisestä

“Aionko tehdä kelanauhasessioita jatkossa ja suosittelenko niitä myös muille? Molempiin kysymyksiin: Ehdottomasti!”
– Harri Ala-Kojola, rummut/SCR

“Nauhalla soundi on lämpöisempi, isompi ja jotenkin ’potkii’ paremmin. Kaikki nämä asiat kohottavat fiilistä ja se vaikuttaa hyvin paljon lopputulokseen.”
– Risto Niinikoski, rummut/Egotrippi, Vain Elämää

“Kelanauhaäänitystä suosittelen itse kaikille, musiikkityylistä riippumatta. Saundissa on eroa. Kehoitan kokeilemaan.”
– Petri Lindroos, laulu & kitara/Ensiferum

Tätä nyt voisi suositella kaikille, jotka todella haluavat parantaa musiikkinsa soundia. Tämä on aivan mieletön elämys, jota suosittelen suurella lämmöllä. Ehdottomasti ainoastaan kelanauhalle.”
– Smiley, basso/Carousel Full of Faces

“Kelanauhalle tallentuu paljon muutakin kuin pelkkä ääni, digille taas se pelkkä ääni. Jos haluat vangita just sen sun oman yhtyeen energian, tyylin ja soundin, niin suosittelen vahvasti kelanauhasessiota.”
– Jani Järvelin, rummut/Serpico

“Todellakin! Suosittelen kaikkia muusikoita testaamaan sitä. Kokemus on mahtava.”
– Patrik Eriksson, laulu/SCR

“Kelanauhurille äänittäminen oli huippu kokemus, joka ei todellakaan tule olemaan viimeinen kerta. Saundi on niin yllättävän positiivinen, etten ollut aluksi uskoa lopputulosta.”
– Tommi Tuhkala, rummut/Spell of Torment

“Selkein ero tietokoneäänityksen ja kelanauhaäänityksen välillä on se, että jälkimmäisessä laulaja kuulostaa enemmän ihmiseltä kaikessa hauraudessaan, energiassaan ja läsnäolossaan. Se on korvaamattoman arvokas juttu.”
– Noora Korppi, laulu/Faulty Messenger

“Kelanauhasessio oli tosi vapauttava kokemus. Yksi mielettömän iso ero oli, että edellisen (digi)session jälkeen olin joka päivä aivan puhki. En jaksanut kuunnella ja keskittyä koko päivää ja pää oli aivan jäässä. Oletin asian olevan tällä kertaa samoin. Se yllätti tosi paljon, että korvat eivät väsyneetkään, ajatus ei jumiutunut ja vieläpä pidempien studiopäivien päätteeksi tuli kuunneltua musiikkia lisää vinyylilevyiltä. Siihen jäi ikäänkuin jano.”
– Mikko Järvinen, kitara/Erävesi

“Yritän kertoa tuntemuksiani kelanauhaäänityksestä. Jos sanon sen olleen mahtavaa, olisi se vähättelyä!”
– Maxim Cingurov, rummut/Pyatno

“Aion mahdollisuuksien mukaan ja todella suosittelen sitä lämpimästi. Luulen myös, että kelanauhasessioihin palataan yleisemminkin, kun tieto lisääntyy ja leviää. Ympyrä voi ikään kuin sulkeutua.”
– Jarmo Nikku, kitara/SCR

“…kelalle nauhoittaminen ei ollutkaan niin työlästä, kuin aluksi pelkäsin.”
– Petri Lindroos, laulu & kitara/Ensiferum

“Astialla äänittäminen oli kuin livekeikan heittämistä, joka taltioitiin nauhalle, kerrassaan upea ja positiivinen kokemus! Tietokoneäänityksessä olen usein ollut pettynyt lopputulokseen varsinkin laulamisen kohdalla, mutta nyt voin kertoa olevani tyytyväinen.”
– Milka Ylänen, laulu/Mimi Jo Wave Band

“Viime sessiossa teimme vertailun kelanauha vs tietokone. Saundista hävisi muhkeus ja samalla se tuntui myös kapenevan. Tätä asiaa on vaikea kuvailla, mutta nauhalle tarttuu paremmin ääni ja kaikki muu.”
– Petri Lindroos, laulu & kitara/Ensiferum

“Aion tehdä nauhasessioita myös jatkossa niin paljon, kuin talous sallii ja tulen suosittelemaan sitä myös henkilöille jotka osaavat sitä arvostaa.”
– Masa Maijanen, basso/SCR

“Haluan painottaa oppimaani tietokone- ja kelanauhatallennuksen eroa – joskus vanha tapa on parempi. Olen tyytyväisempi kelanauhaäänitykseen, sillä kuulostan enemmän omalta itseltäni.”
– Hella, laulu/Jellyfish Inn

“Kummallisesti digitaalisessa muodossa katoaa kaikki energisyys, kun taas kelanauhuriäänityksessä energiaa välittyy aivan toisella tavalla. Laulu ikäänkuin elää ja siinä on jonkinlaista mystisyyttä. Myös vinyylilevyjä kuunnellessa tietokone- ja kelanauhuriäänityksen eron huomaa selvästi.”
– Juho Koski, kitara & laulu/Spell of Torment

“Aion ehdottomasti tehdä kelanauhalle tulevaisuudessakin aina kun mahdollisuus avautuu, ja suosittelen/rohkaisen myös muita kokeilemaan tätä.”
– Jussi Turunen, kitara/SCR

“Eroa on helvetisti. Voisin jaaritella, tai itseasiassa puhua täyttä asiaa vaikka kokonaisen viikonlopun tästä, mutta sanotaanko nyt lyhyesti, että digi on kaikessa helppoudessaan johdattanut meidät ihan väärille poluille. Soittajat tekee studiossa tuotteita, eivätkä enää tallenna hetkiä, mistä minusta koko hommassa pitäisi olla kyse.”
– Toni Paananen, sessiorumpali

“Nyanssit ja tunnetilat välittyvät analogisesta paremmin. Äänitysjälki on huimasti paljon lämpimämpää ja jotenkin tuntuu, niin kuin analoginen järjestelmä olisi muutoinkin lempeämpi laulajalle.”
– Mariina Niittymäki, laulaja/Niitty- & Kytömäki, Lempeä melodraama

“Kelanauhan soundi täyttää tilan ja kuulostaa siltä, kuin elävä orkesteri soittaisi huoneessasi. Tietokoneelta tätä fiilistä ei juurikaan välittynyt.”
– Markus Toivonen, kitara/Ensiferum

“Kokemuksieni mukaan tietokoneäänityksessä joutuu laulaessa tekemään kovin paljon töitä, että toivottua ääntä saa lopputulokseen. Totesin, että kelanauhaäänityksessä tosiaankin laulaminen oli helpompaa.”
– Milka Ylänen, laulu/Mimi Jo Wave Band

“Päivänselvää on ero nauhalle vetämisessä. Emmä tiedä näkeeksen jostain mittareista, mutta tuntuu, että siinä on täyteläisempi saundi. Koneelle vedettäessä jotain katoaa. Digimaailmaan häviää jotain ihme osasia. Ero on huima!”
– Janne Parviainen, rummut/Ensiferum

“Tulin äänityksiin “En usko enää” -biisin kanssa ja mietin koko roskan lopettamista. Mutta kappas, palo ja vimma musiikin ja biisien tekemiseen syttyi uudelleen. Tämä on ainoa tapa, jolla Erävesi äänityksiä enää tekee, koska emme ole kompromissibändi.”
– Mia Erävesi, laulu/Erävesi

“Nauhalla kitara kuulosti erittäin luonnolliselta. Kuin olisi ollut samassa tilassa vahvistimen kanssa.”
– Jussi Turunen, kitara/SCR

“Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin positiivinen ja silmiä avaava. Kelanauhalle nauhoittamisessa oli jotain maagista mitä on hankala sanoin kuvailla. Sessio myös palautti uskon siihen, että musiikin nauhoittaminen voi olla erittäin hauskaa ja mutkatonta, ja että musiikissa tärkeintä on se kuulijalle välittyvä tunne.”
– Juhana Karlsson, rummut/Faulty Messenger, ex-Amoral

“Vinyylimasterin leikkaus näytti mestarin työltä. Puuttui vain kisälli viereltä ottamassa oppia. Hienoa näinä aikoina seurata kun tehdään jotain jollain muulla kuin läppärillä.”
– Irvisko-yhtye

Kokemuksia Astia-studion rumpuhuoneesta

“Astia-studion rumpuhuone on järisyttävin soittotila ikinä missä olen soittanut.”
– Tommi Tuhkala, rummut/Spell of Torment

“Astian rumpuhuone kuulostaa tosi hyvälle ja tuo setin oikean saundin paremmin esiin. Diggaan, että PA:sta saa potkua soittoon sekä saundiin. Vähän niinku ois keikalla. Akustisena etenkään basari ei hevihommissa kuulosta ihmeelle ja PA:n käyttö tasoittaa sitä.”
– Janne Parviainen, rummut/Ensiferum

“Astia-studion rumpuhuone on akustiikaltaan erinomainen. Hyvin erilainen, kuin useimpien muiden studioiden huone. Siinä on ikään kuin kuiva ja soiva tila samassa. Rummut soundaavat luonolliselta ja tasapainoiselta. Juuri siltä miltä haluankin niiden kuulostavan.”
– Risto Niinikoski, rummut/Egotrippi, Vain Elämää

“Ensimmäinen erittäin positiivinen yllätys oli mille rummut saundasivat Astian A-studion rumpuhuoneessa.”
– Artem Zhibar, rummut/Colt, sessiorumpali

“Astia-studion rumpuhuone on varmasti maan parhaimmistoa.”
– Lauri Kutvonen, rummut/The Rivet

“Astian live room on yksi tämän maan parhaimmista, ellei paras. Olen tehnyt siellä niin monta sessiota, että vaikea enää hahmottaa mille se milloinkin soundasi, mutta hirmuinen energia siellä kyllä nauhalle tarttuu.”
– Toni Paananen, sessiorumpali

“Jytisi kiveksissä niinkuin kuuluukin.”
– Jone, rummut/Irvisko

Tältä videolta kuulet, kuinka suuri vaikutus Astian rumpuhuoneella on rumpusaundiin.

Kokemuksia Astia-studion analogisesta kuulokekuuntelusta

“Kuuntelu oli tosi hyvä! Helppo ja nopea säätää. Soundi miellyttävä.”
– Harri Ala-Kojola, rummut/SCR

“Soundi korvamonnareissa oli viime sessioissa parasta mitä on tullut vastaan ikinä, mikä tietysti tekee nauhoittamisesta miellyttävää.”
– Tero Kaihola, rummut/Oliver

“Äänitystilanteessa on rento hyvä fiilis ja täysanaloginen kuuntelu on sellainen mitä toivoisi omalla bändikselläkin olevan. Kaikki tapahtuu korvissa juuri samalla sekunnilla kun se lähtee irti kitarasta tai vaikkapa rummuista. Yhteissoitto tuntuu helpolta ja aidolta.”
– Nicky, laulu & kitara/Carousel Full of Faces

“Kippolandian uusi kuuntelujärjestelmä oli oikein miellyttävä ja helppokäyttöinen.”
– Masa Maijanen, basso/SCR

“Astialla on aina ollut ihan helevetin hyvä kuuntelu. Se buustaa omaa tekemistä siellä kopissa tosi paljon.”
– Jari Väyliö, laulu & kitara/Oliver

“Kokemus oli mahtava. Käytän yleensä melkolailla aikaa hyvän laulubalanssin ruuvaamiseen, mutta nyt kaikki saundasi samantien hyvälle. Säädin vain hieman balanssia laulun ja erinäisten instrumenttien välillä noin minuutin ja olin valmis. Toki ei haitannut, että lauloin Pave Maijasen vanhaan, legendaariseen Neumann U67 -putkimikrofoniin 60-luvulta.”
– Patrik Eriksson, laulu/SCR

“Kuuntelu oli aluksi hieman outo, mutta siihen tottui hetkessä. Säädettävyys oli todella helppoa ja vaivatonta.”
– Irvisko-yhtye

Palautteita Anssin demonstraatiosta

“Joo, kiitos paljon sinulle, koska palautit uskoni musiikkiin.”
– Pasi K.

“Sinun pitää Anssi väitellä tästä aiheesta tohtoriksi!”
– Kassu Halonen, säveltäjä & musiikkituottaja

“Olen osallistunut melko moneen Anjoviksen demonstraatioon aiheesta digital vs analog. Ovat aina mielenkiintoisia, mutta varsinkin viimeisimmän täydennyskurssin VHS-osuus avarsi maailmaa todella paljon.”
– Masa Maijanen, basso/SCR

“…vinyyli-demonstraatio oli pysäyttävä ja jokaisen vähääkään musiikista kiinnostuneen olisi syytä kokea se. Pysäyttävä kokemus, joka sai itseni innostumaan aiheesta niin paljon, että rakennan parhaillaan sisustusta uusiksi, jotta saan vinyylisoittimen ja -hyllyn kotiini.”
– Kalle Lindroth, muusikko & tv-juontaja

“Sen mitä tästä esityksestä oppi, ei pysty selittämään kenellekään ilman, että he itse kuulevat sen.”
– Smiley, basso/Carousel Full of Faces

“Demonstraation jälkeen hieman väittelimme aikuisten kesken siitä, että eihän se ero analogisen ja digitaalisen musan välillä nyt todellakaan voi olla niin suuri. Kokeilin kotona vertailla samaa kappaletta Spotifyn ja lp-levyn välillä. Vaikka käytössäni oli vain todella kämäset, pienet tietokonekaiuttimet, oli ero silti ihan valtava!”
– Veera Meuronen, musiikinopettaja

“Kuuntelimme myös Dire Straitsin legendaarisen Brothers in Arms -albumin nimikkoraidan ja olen varma, että puhun koko bändin puolesta, kun sanon eron olleen seuraavanlainen:

  • Vinyyli (analoginen) – Mark Knopfler ja muut bändin jäsenet olivat samassa huoneessa kanssamme
  • Spotify – Mark Knopfler ja bändi olivat rakennuksen ulkopuolella”

– Patrik Eriksson, laulu/SCR

“Näillä lentotunneilla on tullut kuunneltua jos jonkinlaista stereo/monikanava-settiä putkimankasta usean sadan tonnin laitteisiin. Enää harvoin kokee jotain todella uutta. Analogi-digi -vertailu oli odotusten mukainen, mutta VHS:n ääni lennätti sananmukaisesti perseelleen! Eihän tämä nyt voi olla totta!!!?? Kiitos Anssin, paluumatkalla hamstrailin ihmisten nurkista useamman sata VHS-nauhaa…”
– Armo, manageri/Carousel Full of Faces

“Vinyyli-demonstraatio oli erittäin mieliinpainuva ja kehollinen kokemus, jossa sen oivaltaminen, miten vinyyliltä musiikki suorastaan virtaa solujen, lihasten ja luiden läpi sekä täyttää huoneen monilla ulottuvuuksilla ja sävyillä sai digitaalisen version kuulostamaan harmaalta ja kylmältä kaurapuurolta.”
– Katja Puranen, tanssi-liiketerapeutti & tanssinopettaja

“Voin sanoa löytäneeni musiikin uudelleen!”
– Olli Keituri, teknikko

“Kyllä se oikeasti (outo ilmiö) tapahtui kotonakin. Musiikki tuntuu iholla ja tuotti minulle kylmiä väreitä, vaikka ei ollut äänenvoimakkuus kovin kovalla. Myöskin esineiden pinnoilla tuntuu resonanssi, kun pehmeästi kädellä koskettaa. Ja vaikka musiikki ei ole kovin kovalla,  niin se kuulostaa silti täyteläiseltä ja voimakkaalta.”
– Pasi K.

“Vaikka kuuntelen paljon musiikkia, en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, että äänitystavalla voi olla noin suuri merkitys. Demonstraation jälkeen lähdinkin heti penkomaan vanhempieni vanhoja C-kasetteja ja vinyylilevyjä. Äänitystyylien erot olivat niin huomattavat musiikin ilmeen ja sen tuottaman fiiliksen osalta, että tulen varmasti perehtymään aiheeseen lisää. Mahdollisesti tulen myös hyödyntämään analogisesti äänitettyä musiikkia tulevissa työtehtävissäni lasten ja nuorten parissa.”
– Matti Korhonen, yhteisöpedagogiopiskelija

“Aikamoinen kokemus oli se siun demotuskierros. Ymmärrän nyt täysin miks oot siirtyny full-analogiin.”
– Erik T.

“Astia-studiolla käynti voi muuttaa elämäsi.”
– Markus Helvasto, myyntipäällikkö

“En ole myöskään sitten teini-ikäni jaksanut kuunnella kokonaista levyä (silloin kuuntelin edellisen kerran vinyylejä/kasetteja), kunnes vierailu luonasi Astia-studiolla muutti kaiken! Siitä lähtien olen kuunnellut kokonaisia levyjä lähes päivittäin, yhdeltä istumalta, huomatessani välillä olevani lähes “transsimaisessa” tilassa. Kiitos Sydämeni pohjasta sinulle Anssi.”
– Tero H.

“Yksi hienoimmista ja mielenkiintosimmista asioista mitä olen kokenut lyhyen elämäni aikana! Se ero on VALTAVA mitä ei pysty edes sanoin kuvailla. Kaikkien pitäisi kuulla ja kokea se omin korvin ja silmin.”
– Spade, rummut/Carousel Full of Faces

“Anssin tekemä A/B –vertailu, jossa kuuntelimme Madonnaa lp-levyltä sekä Spotifysta, oli kerrassaan mykistävä!”
– Hanna Hyvärinen, musiikinopettaja & kuoronjohtaja

“Anssin demonstraatio oli hyvin informatiivinen ja jopa hämmästyttävä. Analogisen soundin läheisyys ja lämpö oli hyvin havaittavissa.”
– Jarmo Nikku, kitara/SCR

“Yllättävää oli huomata analogisen äänen “läsnäolo” ja kyky täyttää tila digiääneen verrattuna. Mieleenpainuvinta oli VHS-formaatin ominaisuudet. Senhän piti olla aivan täyttä paskaa! Jokaisen laitehankintoja harkitsevan hifistelijän pitäisi käydä Astian sohvalla.”
– Irvisko-yhtye

“Anssin kyky antaa itse kuuntelijan hiffata homma ja kertomalla tämän jälkeen miksi tällainen ilmiö tapahtuu näiden kahden välillä räjäyttää tajunnan. Yllättävää oli se raju ero kuinka paljon paremmin analogisuus saa tunnetilat/fiilikset ja käytännössä kaiken sen, mitä musiikin kuuluukin aiheuttaa kuulijalle luotua. Itselläni vaihtui koko musiikin kuuntelu kotona LP-soittimeen ja loppui Bluetooth/Spotify kuuntelu. Se fiilis, kun aamukahvia juodessa päräytät lempivinyylin soimaan pitää itse kokea ennen kuin tajuaa, kuinka siistiä aito musa on.”
– Nicky, laulu & kitara/Carousel Full of Faces

“Vaikka olenkin ollut vannoutunut analogiafani jo vuosikymmeniä, Anssin demonstraatio palautti minut jälleen maan tasalle. Nimittäin jo jonkin aikaa olen kuunnellut digistriimejä enenevässä määrin, ja vinyylin kuuntelu on jäänyt vähemmälle. Kuten demo varsin päräyttävästi osoitti kuinka paljon enemmän hyviä asioita löytyy analogiaketjun kautta toistetusta tallenteesta, tulee digipuoli väistämättä jäämään vähemmälle huomiolle.”
– Sami Lehto, hifi-harrastaja & bloggaaja

Palautteita studiokierroksesta

“Studiovierailu teki meihin kyllä lähtemättömän vaikutuksen… On helpottavaa kuulla, että on vielä jäljellä ihmisiä, joilla on suuren sydämen ote musiikkiin ja sen energian ja voiman välittämiseen.”
– Iiro A.

“…kierros studiotiloissa herätti itsessäni uudelleen suurta mielenkiintoa analogistudiotyöskentelyyn. Suosittelen mitä lämpimimmin vierailua Astia-studioille!”
– Arto Nuppola, äänisuunnittelija & miksaaja

“…ne studion tilat oli nii mielettömän siistejä, kun siellä sit oikeesti oli ne analogiset laitteet.”
– Lappeenrantalaisen koulun oppilas

“Studiokierros ylitti moninkertaisesti kaikki odotukseni. Nuoret olivat ihan liekeissä ja niin minäkin!”
– Ilse Luukas, projektipäällikkö & ratkaisukeskeinen ADHD- ja neuropsykiatrinen valmentaja

ASTIA-STUDIO LYHYESTI

Täysanaloginen Astia-studio taltioi myös musiikkisi energian ja tunteen yli 25 vuoden kokemuksella.

FAQ
Kokemuksia ja palautteita
Mediassa
Maksuttomat materiaalit

ASTIA-STUDIO

Kaakkoiskaari 9
53500 Lappeenranta
+358 40 505 1595
anssi.kippo[at]astiastudio.fi