Äänittäminen helpommaksi: Ethän tee näitä yleisiä virheitä äänityksissä?

If you like this post please share it with your friends!

Tämän kirjoituksen avulla äänittäminen tulee helpommaksi. Saat runsaasti vinkkejä, jotka parantavat sekä saundia että äänityskokemustasi. Kukapa meistä ei haluaisi tehdä parasta mahdollista äänitettä ja jättää tuleville sukupolville positiivista hämmästeltävää. Siirrytään siis suoraan asiaan kirjoituksessani Äänittäminen helpommaksi: Ethän tee näitä yleisiä virheitä äänityksissä?

Vaikka tämän kirjoituksen lukemisesta onkin suurta apua rumpalille, kitaristille, laulajalle sekä äänittäjälle, myös muut muusikot ja äänityöläiset hyötyvät jakamistani vinkeistä.

Äänittäminen helpommaksi – Astia-studion sisäpiiri

Äänittäminen helpommaksi:
Ethän tee näitä yleisiä virheitä äänityksissä?

Olet saapunut tämän kirjoituksen äärelle, koska haluat parantaa äänityksesi laatua. Mielestäni yksi toimivimmista metodeista on pyrkiä minimoimaan virheet. Kun jo lähtökohtaisesti äänität kehnolle kuulostavaa virveliä ja vieläpä niin, että virppamikistä kuuluu enemmän haitsua kuin itse virveliä, on lähes mahdotonta taikoa siihen miksauksessa energistä ja maailmaa mullistavaa miljoonan dollarin saundia.

Virheiden minimointi on siis tärkeä osa äänitysprosessia. Tämän kirjoituksen sekä siinä olevat linkit luettuasi saat parannettua äänitystesi laatua ja näin ollen myös lopputulosta.

Olen koonnut sinulle kuusi blogipostausta, joiden avulla onnistut välttämään yleisesti tunnettuja sekä myös hieman erikoisempiakin sudenkuoppia. Toivon, että nämä kirjoitukset tuovat onnistumisen hetkien ohella myös miellyttävämpiä äänityskokemuksia.

5 yleistä virhettä äänityksissä – muista treenata

Teetkö nämä 5 yleistä virhettä äänityksissä?

Lukemalla tämän kirjoituksen oivallat viisi asiaa, joita välttämällä parannat äänityksiäsi. Jo yhdenkin vinkin tuominen käytäntöön saa selkeän parannuksen aikaan. Suosittelen kuitenkin, että luet alla olevan infopaketin bändisi kanssa ja käyt samalla läpi niitä asioita, joihin et ole ollut aiemmissa äänityksissäsi tyytyväinen.

Ota vinkit haltuun klikkaamalla tätä linkkiä:
Teetkö nämä 5 yleistä virhettä äänityksissä?

Ethän tee tätä yleistä virhettä rumpuja äänittäessäsi?

Ethän tee tätä yleistä virhettä rumpuja äänittäessäsi?

Tässä kirjoituksessa saat rumpukalvoihin liittyviä oivia vinkkejä huippurumpaleilta, kuten Risto Niinikoski / Vain elämää / Egotrippi, Tommi Tuhkala / Spell Of Torment, Toni Paananen / Sessiorumpali ja Tommi Virolainen / Royal Max.

Lisäksi legendaarinen studio- ja kosketinsoitinvelho Esa Kotilainen jakaa kanssasi erittäin hienon symbaaleihin liittyvän huomion. Käymme myös läpi valtavasti positiivista palautetta saaneen metodin siitä, kuinka sessio Astia-studiolla aloitetaan rumpuäänitysten osalta.

Lue kirjoitus klikkaamalla tätä linkkiä:
Ethän tee tätä yleistä virhettä rumpuja äänittäessäsi?

Rumpumonitorointi – Anssi Kippo

Rumpali! Vältä tätä rumpumonitorointi-virhettä äänityksissä

Tämä kirjoitus auttaa sinua ymmärtämään miksi äänittäessä on joskus vaikeaa soittaa rumpusettiä hyvässä balanssissa.

Saat kuunteluvinkkejä huippurumpaleilta, kuten Toni Paananen / sessiorumpali, Risto Niinikoski / Vain elämää / Egotrippi, Tomi Salesvuo / Tomi Salesvuo East Funk Attack / XL, Tommi Tuhkala / Spell Of Torment, Petri Pakarinen / Wizards Of Hazards. Vinkkien avulla vältät yleisen kuunteluun liittyvän sudenkuopan ja parannat rumpuäänitystesi laatua sekä itse äänityskokemusta.

Lue koko kirjoitus klikkaamalla tätä linkkiä:
Rumpali! Vältä tätä rumpumonitorointi-virhettä äänityksissä

Kitaraäänitys

Ethän tee tätä yleistä virhettä kitaraäänityksessä?

Vaikka lähtösaundisi on kunnossa ja olet tyytyväinen vahvistimesta ulostulevaan ääneen, miksi äänitetty saundi ei silti kuulosta yhtä hyvälle?

Tämä sosiaalisessa mediassa jo yli 300 kertaa jaettu kirjoitus auttaa sinua taltioimaan sähkökitaran niin, että se kuulostaa samalle kuin vahvistimen vieressä soittaessasi. Ja eikös juurikin se vieressä kuuluva saundi ole se, mihin olet tyytyväinen ja jonka haluat myös äänitteeltäsi kuulijoille välittyvän?

Äänittäminen helpommaksi – Astia-studion sisäpiiri

Sain ilahduttavaa palautetta tunnetulta kotimaiselta artistilta. Hän kertoi kuuluisan vanhan liiton äänittäjän käyttävän kirjoituksessani kuvailemaa sähkökitaran taltiointitapaa. On mahtavaa saada jakaa tämä erinomaiseksi havaittu metodi kanssasi.

Opi välttämään yleinen kitaraäänitysvirhe klikkaamalla tätä linkkiä:
Ethän tee tätä yleistä virhettä kitaraäänityksessä?

Lauluäänitysvinkki

Ethän tee tätä yleistä virhettä lauluäänityksessä?

Lauluäänitys on herkistäkin herkintä puuhaa ja kaikki vinkit, joilla sitä voidaan helpottaa lienevät erittäin tervetulleita.

Lukemalla kirjoituksen saat useita ahaa-elämyksiä, jotka auttavat äänitysten ohella myös lauluosioiden säveltämistä ja sovittamista. Lisäksi listasin 24 erikoista lauluäänitysvariaatiota, joita olemme Astia-studiolla useissa sessioissa kokeilleet.

Ota lauluäänitysvinkit haltuun klikkaamalla tätä linkkiä:
Ethän tee tätä yleistä virhettä lauluäänityksessä

Äänitysvinkki: ethän tee tätä yleistä virhettä albumisessiossa

Äänitysvinkki: Ethän tee tätä yleistä virhettä albumisessiossa

Lukemalla tämän kirjoituksen oivallat tärkeän aikataulutukseen liittyvän asian. Laitetaan loppu puhkikuluneille sormenpäille sekä ääni käheänä laulamiselle ja tehdään äänityksestä kaikin puolin miellyttävämpi kokemus.

Lue koko kirjoitus klikkaamalla tätä linkkiä:
Äänitysvinkki: Ethän tee tätä yleistä virhettä albumisessiossa

Äänittäminen helpommaksi – Astia-studion sisäpiiri

Näin äänittäminen onnistuu paremmin

Kiitosten paljous, kun sain jakaa kanssasi nämä erittäin tärkeät vinkit, joiden avulla teet äänityksestäsi miellyttävämpää ja samalla parannat myös taltiointiesi laatua.

Kun koet kirjoituksestani olleen sinulle hyötyä, jaathan sen sosiaalisessa mediassa. Näin autat mahdollisimman monia pääsemään tämän tärkeän informaation äärelle.

Tiesitkö, että saat Astia-studion sisäpiirissä sellaista sisältöä, mitä en missään muualla jaa? Olet sydämellisesti tervetullut mukaan tähän suosittuun muusikoiden ja musiikkialan ammattilaisten suljettuun yhteisöön. Liity Astia-studion sisäpiiriin klikkaamalla tästä, niin saat liittymislahjana maksuttoman 15-sivuisen 10 vinkkiä biisinkirjoitukseen -oppaan. Nähdään sisäpiirissä!

10 vinkkiä biisinkirjoitukseen -opas

Astia-studio tarjoaapi täysanalogista äänityspalvelua yli 25 vuoden kokemuksella, josta kaukaisimmat asiakkaat ovat saapuneet nauttimaan jopa 9 000 km takaa Yhdysvalloista sekä Venäjän etäisimmästä kolkasta, Vladivostokista asti.

Kirjoittaja