Elämyspaketit – Elämys Astia-studiolla

If you like this post please share it with your friends!

Miltä kuulostaisi unohtumaton elämys legendaarisella Astia-studiolla Lappeenrannassa? Vai istahtaisitko mieluummin studiomme tunnelmalliseen olohuoneeseen kuulemaan kuinka paljon analoginen ääni poikkeaa digitaalisesta? Suositussa vinyyli-demonstraatiomme opastamme analogisen ja digitaalisen äänen yllättävän suuriin eroihin selkeiden esimerkkien kautta. Demonstraatiomme nostaa musiikin kuuntelemisesi aivan uudelle tasolle. Tämän kirjoituksen aiheena ovat tarjoamamme elämyspaketit.

Astia-studiolla käynti voi muuttaa elämäsi.
Markus Helvasto, myyntipäällikkö

Vinyylidemonstraatio Astia-studiolla

Studio-elämys

“Koskaan ei pelkän ulkokuoren perusteella pidä vetää liian jyrkkiä johtopäätöksiä”. Tämä pätee ihmisten ohella myös rakennuksiin. Studiomme sulautuu ulkonäkönsä puolesta erinomaisesti ympäristöönsä, eikä rakennusta erota muista alueen teollisuushalleista minkään ulkoisen seikan perusteella. Karu ulkokuori kuitenkin kätkee sisäänsä jotain hyvin ainutlaatuista.

…ne studion tilat oli nii mielettömän siistejä, kun siellä sit oikeesti oli ne analogiset laitteet.
–Lappeenrantalaisen koulun oppilas

Tilavan 750m2 studiorakennuksemme uumenissa piilottelee kaksi maailmanluokan äänitysstudiota erillisine soittotiloineen ja tarkkaamoineen. Käytämme vanhan liiton analogista laitteistoa ja äänitämme A-studiossa nykyään kaikki sessiot kelanauhalle. Esittelemme kierroksella akustisesti huippuunsa suunnitellut studiotilat sekä käyttämiämme laitteita.

Yli 15 vuotta digitaalista polkua kahlattua palasimme takaisin miellyttävämmän saundin äärelle. Nautimme nykyään asiakkaidemme kanssa musiikista uudella eli siis vanhalla tavalla analogisen äänen muodossa.

Asiakkaita meille on saapunut niin Yhdysvaltojen Teksasista kuin Venäjän Vladivostokista asti. Rakennuksemme uumenista löytyy myös privaatti keikkapaikka Tav-Astia, basistien vessa, kaksi erillistä majoituishuoneistoa sekä legendaarinen HC-sauna.

…kierros studiotiloissa herätti itsessäni uudelleen suurta mielenkiintoa analogistudiotyöskentelyyn. Suosittelen mitä lämpimimmin vierailua Astia-studioille!
Arto Nuppola, äänisuunnittelija / miksaaja

Elämys-kierroksella kerrotaan muistoja sessioista ja aina on aikaa kysymyksillekin. Vaikka noin tunnin mittainen studioesittely on elämys jo sinänsä, voi siihen halutessaan yhdistää vinyyli-demonstraation, jolloin aikaa on hyvä varata noin 1,5–2 tuntia.

Studiokierros ylitti moninkertaisesti kaikki odotukseni. Nuoret olivat ihan liekeissä ja niin minäkin!
–Ilse Luukas, projektipäällikkö / ratkaisukeskeinen ADHD- ja neuropsykiatrinen valmentaja

Elämys Astia-studiolla
Vinyylidemonstraatio ei jätä ketään kylmäksi.

Voin sanoa löytäneeni musiikin uudelleen!
Olli Keituri, teknikko

Polttari-elämys

Vierailu Astia-studiolla on ollut lukuisten polttareiden kohokohta jo vuosien ajan. Mikäli juhlakalu hakeutuu usein mikin varteen, voi seurue yllättää sankarin polttaripäivänä ikimuistoisella studiosessiolla. Usein äänitämme yhden kappaleen polttariväen osallistuessa kertosäkeisiin kuorona. Tämä osallistujia yhdistävä unohtumaton elämys muistetaan pitkään ja onpa kappale usein soitettu myös ohjelmanumerona häissä.

Tuntui, että niin sankari kuin myös muut mukana olleet olisivat olleet isompiakin rokkistaroja 1f918.png Kukaan ei tule unohtamaan kokemusta, kun sai olla ammattilaisen ohjauksessa!
–Terhi Saldre, ravintolapäällikkö

Astia-studio lahjakortti

Yksi hienoimmista hetkistä on, kun polttarisankari (tai joskus synttärisankari) talutetaan silmät sidottuna studiomme lauluhuoneeseen mikrofoonin äärelle. Kun side poistetaan, hänelle paljastuu missä ollaan, mitä seuraavaksi tehdään ja alle minuutin kuluttua siteen poistamisesta on äänitys jo käynnissä. Usein kaikilla läsnäolevilla on tuolloin mennyt roska silmään…

Jotkut seurueet ovat tehneet useammankin kappaleen ja silloin on hyvä varata hieman enemmän aikaa. Yhden biisin työstämiseen kuluu 1-2 tuntia riippuen studiokierroksen kestosta ja etenkin siitä, kuinka paljon osallistujilla riittää kysyttävää. Leppoisa ilmapiiri on näissäkin tilaisuuksissa tärkeimpiä asioita ja yleensä etukäteen sovimme aikataulut sekä teemme tarkan suunnitelman session kulusta.

Elämys Astia-studiolla
Juhlasankari hymyilee tyytyväisesti saadessaan yllätyksenä tulleen äänityssession hedelmät CD-levyllä.

Vaikka kuuntelen paljon musiikkia, en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, että äänitystavalla voi olla noin suuri merkitys. Demonstraation jälkeen lähdinkin heti penkomaan vanhempieni vanhoja C-kasetteja ja vinyylilevyjä. Äänitystyylien erot olivat niin huomattavat musiikin ilmeen ja sen tuottaman fiiliksen osalta, että tulen varmasti perehtymään aiheeseen lisää. Mahdollisesti tulen myös hyödyntämään analogisesti äänitettyä musiikkia tulevissa työtehtävissäni lasten ja nuorten parissa.
–Matti Korhonen, yhteisöpedagogiopiskelija

Vinyyli-demonstraatio

Yli 15 vuoteen en halunnut kuulla nuottiakaan musiikkia tarkkaamon ulkopuolella. Automatkoilla radio pysyi poikkeuksetta kiinni ja minkäänlainen vapaa-ajan musiikinkuuntelu ei tullut kirjaimellisesti kuuloonkaan. Kesällä 2016 päätimme verrata vinyyliä sekä Spotifya keskenään ja siihen loppui kertaheitolla oma digitaalisen musiikin kuunteluni!

Toki vinyylisoitinta on hankala ottaa vaikkapa lenkille mukaan, mutta sangen oivana vaihtoehtona toimii Sony Walkman c-kasettisoitin, joka ei vain meidän, vaan lukemattomien muidenkin mielestä pesee kaikki puhelimen kautta kuunneltavat striimauspalvelut mennen tullen. Kuulostaako tämä mahdottomalle? Suosittelen tekemään aiheen tiimolta testin tai saapumaan demonstraatioomme yllättymään positiivisesti.

Aika sanottamaks se (vierailu) veti. En vaan osannu odottaa, että ero niiden (analogisen ja digitaalisen musan) välillä olis ollu niin suuri.
–Lappeenrantalaisen koulun oppilas

Vinyyli-demonstraatiossa siis vertailemme eri äänilähteitä keskenään ja kommentit ovat olleet suurimmalta osalta seuraavanlaisia:

Petetty olo! Digitaalinen myytiin meille parempana ja ei se sitä ollutkaan!
–Sami Jukkala, fysioterapeutti

 

Vinyylidemonstraatio Astia-studiolla

Tätä demonstraatiota ei voi kuvata netin kautta tekstillä saati videolla. Jos tiedät jonkun demonstraatiossamme käyneen, kannattaa tiedustella hänen kokemuksiaan aiheesta. Kuuntelemme selkeitä esimerkkikappaleita ja opastuksellamme pääset kotonakin nauttimaan musiikista yhtä sykähdyttävästi, kuin ennen vanhaan.

Jos et aiemmin ole musiikkia vinylilevyltä kuullut, on tämä oiva tilaisuus löytää musiikista aivan uusia puolia. Opastuksellamme jokainen kuulee eron selkeästi ja tämän jälkeen digitaalisen musiikin latteutta ei voi enää olla huomaamatta.

Anssin tekemä A/B –vertailu, jossa kuuntelimme Madonnaa lp-levyltä sekä Spotifysta, oli kerrassaan mykistävä!
Hanna Hyvärinen, musiikinopettaja / kuoronjohtaja

Nykyään poikkeuksetta kaikki studiokierrokselle saapuvat haluavat kokea myös vinyyli-demonstraatiomme ja koemme olevamme etuoikeutettuja saadessamme palauttaa musiikin kuuntelemisen ilon niin monien elämään.

…vinyyli-demonstraatio oli pysäyttävä ja jokaisen vähääkään musiikista kiinnostuneen olisi syytä kokea se. Pysäyttävä kokemus, joka sai itseni innostumaan aiheesta niin paljon, että rakennan parhaillaan sisustusta uusiksi, jotta saan vinyylisoittimen ja -hyllyn kotiini.
Kalle Lindroth, muusikko / tv-juontaja

Sinun pitää Anssi väitellä tästä aiheesta tohtoriksi!
–Kassu Halonen, säveltäjä / musiikkituottaja

 

Elämys Astia-studiolla
#kuunnellaanmusiikkiayhdessä

Vinyyli-demonstraatio oli erittäin mieliinpainuva ja kehollinen kokemus, jossa sen oivaltaminen, miten vinyyliltä musiikki suorastaan virtaa solujen, lihasten ja luiden läpi sekä täyttää huoneen monilla ulottuvuuksilla ja sävyillä sai digitaalisen version kuulostamaan harmaalta ja kylmältä kaurapuurolta.
Katja Puranen, tanssi-liiketerapeutti / tanssinopettaja

Hyvä kahvi-elämys, parempi mieli

Antti Hyyrynen Stam1na-yhtyeestä kertoi, ettei kahvi normaalisti ole hänen juttunsa. Studiorakennuksestamme hän ei kuitenkaan suostu poistumaan ennen kuin hänelle jauhetaan luomupavuista käsimyllyllä erittäin tuoretta kahvia. Kaikkiin elämyspaketteihimme voidaan sisällyttää paljon kiitosta saanut kahvitarjoilumme.

Kipon kahvia maistaessa paatuneinkin luomukriitikko saa hymyn huulilleen, sillä tavara on huomattavasti maistuvampaa, kuin mikään saatavilla oleva markettikahvi.
Miikka Hujanen, kosketinsoittaja

En aiemmin välittänyt siitä, kuinka kauan kahvi oli pannussa seissyt. Kun seurustelun alkuvaiheessa tarjosin tyttöystävälleni kahvia, hän tiedusteli kauanko kahvi oli pannussa seissyt. Pidin kysymystä ja tyttöä hyvin outona! Ja nykyään en itsekään enää pannussa seissyttä kahvia suostu juomaan. Keitämme kerralla juuri sen verran, mitä kuppiin mahtuu. Jos haluamme toiset kupilliset, teemme uuden jauhatuksen. Tyttöystävääni on kiittäminen kahvinautinnon nostamisesta aivan uudelle levelille.

Tämän hienon hetken kruunasi Anssin vastajauhetuista kahvipavuista valmistama huippumaukas kahvielämys.
–Arto Nuppola, äänisuunnittelija / miksaaja

Elämä on liian lyhyt hukattavaksi huonojen asioiden parissa, joten ilolla jaamme vinkkejämme myös siitä, kuinka jokainen voi hyvin pienellä vaivalla nauttia huomattavasti paremmasta kahvista.

Parasta kahvia mitä olen koskaan maistanut.
Nikita Mozharovskii, muusikko

Joku vinkkasi, että parantaaksesi kahvin makua tulee suodatinpussi kastella ennen käyttöä. Kastelimme sen kylmällä vedellä ja totesimme maun muuttuvan lievästi sanottuna erittäin pahviseksi. Toinen vinkkasi, että kasteluveden tulee olla kuumaa ja johan maku muuttui paremmaksi.

Kuuma vesi poistaa suodatinpussista pienet pölyhiukkaset. Ensimmäinen kuumavesi on aivan sameaa, toinen puolisameaa ja kun kolmannen kerran kaadat suodattimeen kuumaa vettä, on vesi kirkasta ja pöly tiessään. Tätäkin kaikille kahvin ystäville nykyään suosittelemme, samoin kuin Marttojen sivuilta löytyvää kahvinkeittimen puhdistus-ohjetta. Kyllä tatuoidut hevimiehetkin käyttävät Marttojen oivia ohjeita.

Kahvinautintoa parhaimmillaan!
Miika Kinnunen, rumpali

Valkaistusta suodatinpussista liukenee makua muuttavaa huonoa saundia, joten suosittelemme vain värjäämättömiä suodatinpusseja. Vesi kannattaa laittaa säiliöön erillisellä kannulla, sillä kahvipannusta irtoava rasva vaikuttaa kahvin saundiin tihentäen Marttojen ohjeen toistoväliä. Laktoosi-intolerantikot kertovat oireiden pysyvän poissa, kun ovat vaihtaneet punaiseen luomumaitoon. Tätäkin kannattaapi mielestämme testata.

Paras kahvi 1f44d_1f3fb.png
Tommi Tuhkala, rumpali

Astia-studio lahjakortti

Kuka elämyspaketeistamme voi päästä nauttimaan?

Aivan kuka tahansa. Polttariseurueet lienevät jo nimensäkin puolesta melko selkeä ryhmä. Studiokierros sekä vinyyli-demonstraatio tai näiden yhdistelmä toimii erinomaisesti yrityksille, bändeille, koulu- ja muille pienryhmille. Onpa joskus elämyspaketeista saapunut nauttimaan suurempikin porukka ja silloin porrastamme tapahtuman niin, että otamme aina sen verran väkeä, kuin kuunteluhuoneemme sohvalle kerralla mahtuu, eli maksimissaan 6-8 henkilöä.

Studiovierailun jälkeen kaikki Spotifysta kuunneltu musa on vähän pettymys, koska huomaa, että se vahvempi tunnekokemus jää puuttumaan.
–Lappeenrantalaisen koulun oppilas

Tunnissa ennättääpi saada hyvän kuvan studioista sekä toiminnastamme. Vinyyli-demonstraation kohdalla on hyvä varata aikaa 1,5 – 2 tuntia. Onpa joskus demonstraatio venynyt yli kolmeenkin tuntiin, kun siitä nauttimaan saapuneet eivät yksinkertaisesti ole halunneet demonstraation loppuvan ja kuunneltavaa sekä kerrottavaahan meillä riittää.

Demonstraation jälkeen hieman väittelimme aikuisten kesken siitä, että eihän se ero analogisen ja digitaalisen musan välillä nyt todellakaan voi olla niin suuri. Kokeilin kotona vertailla samaa kappaletta Spotifyn ja lp-levyn välillä. Vaikka käytössäni oli vain todella kämäset, pienet tietokonekaiuttimet, oli ero silti ihan valtava!
–Veera Meuronen,  musiikinopettaja

Elämys Astia-studiolla
Antti Tuisku ja Kalle Lindroth ystävineen polttareiden vietossa Astia-studiolla 2018.

Elämys Astia-studiolla

Kelanauhalle äänittämisen, miksaamisen ja masteroinnin ohella olet sydämellisesti tervetullut nyt myös tutustumaan Astia-studion toimintaan studiokierroksen, vinyyli-demonstraation tahi polttariseurueen tiimoilta. Tarjoamamme elämykset eivät siis rajoitu vain muusikoille ja niistä pääsevät nauttimaan kaikki halukkaat.

Kun haluat kokea elämyksen Astia-studiolla, ota yhteyttä klikkaamalla tästä. Kiitosten paljous ja kaikkea Hyvää!

Vinyylidemonstraatio Astia-studiolla

Astia-studio tarjoaapi täysanalogista äänityspalvelua yli 25 vuoden kokemuksella, josta kaukaisimmat asiakkaat ovat saapuneet nauttimaan jopa 9 000 km takaa Yhdysvalloista sekä Venäjän etäisimmästä kolkasta, Vladivostokista asti.

Kirjoittaja