Skip to content

VOVOX-päivä
Astia-studiolla
la 27.8.2022

Onko kitara- tai bassosaundisi tunkkainen? Tiesitkö, että instrumenttikaapelin vaikutus saundiin on valtava? Usein etenkin kirkkaus tuntuu katoavan ja syy löytyy kaapelista.

Olet sydämellisesti tervetullut kokemaan VOVOX-kaapeleiden yllättävän suuren vaikutuksen saundiisi Astia-studiolla lauantaina 27.8.2022 klo 12–16.

Päivän aikana pääset tutustumaan huippulaadukkaisiin instrumentti-, kaiutin- ja virtakaapeleihin sekä keskustelemaan paremmasta saundista Astia-studion Anssi Kipon kanssa. Osallistujien kesken arvomme 3,5-metrisen VOVOX sonorus protect A350 -instrumenttikaapelin (arvo 129 €).

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

Tapahtuma on tarkoitettu kitaristeille, basisteille, kosketinsoittajille ja äänittäjille, jotka haluavat parantaa saundiaan.

Mitä osallistuminen maksaa?

Tapahtumaan osallistuminen ei maksa mitään eikä velvoita sinua mihinkään. Tapahtuma on oiva tilaisuus kaapelivertailun ohella päästä tutustumaan Astia-studioon.

Mitä kannattaa ottaa mukaan?

Kitaristin kannattaa tuoda mukanaan eniten käyttämäsi kitara ja instrumenttikaapeli. Astia-studiolla on mm. Marshall JCM800-nuppi sekä Fender Twin-combo, joita voit käyttää testaukseen. Voit halutessasi tuoda myös pedalboardin sekä vahvistimen.

Basistin kannattaa tuoda mukanaan eniten käyttämäsi basso ja instrumenttikaapeli. Voit halutessasi tuoda nupin tai koko vahvistimen. Astia-studiolla on Mesa/Boogie Bass400-nuppi ja 2×15″-kaappi, joita voit käyttää testaukseen.

Kosketinsoittajan kannattaa tuoda mukanaan kosketinsoitin, jonka saundit ovat sinulle tutut. Luonani käyvät kosketinsoittajat hämmästelevät kuinka yllättävän paljon virtakaapeli vaikuttaa koskettimien saundiin.

Äänittäjä voi tuoda mukanaan kitaran, basson ja/tai kosketinsoittimen.

Voit myös tulla paikalle ilman soitinta ja tutustua kaapeleiden saundieroon kuuntelemalla.

Mitä kaapeleita testataan?

Tapahtumassa testataan näitä kaapeleita:

Saapuminen

Astia-studio sijaitsee Lappeenrannan Harapaisen kaupunginosassa, vain kiven heiton päässä 6-tieltä. Saavutpa sitten Kouvolan tai Imatran suunnasta, poistu liittymästä, jonka tieviitassa lukee “Lappeenranta, Myllymäki, 53”.

Astia-studion osoite on:
Kaakkoiskaari 9, 53500 Lappeenranta

S-market Myllykeskuksen suunnalta saapuessasi, aja mäki ylös ja mäen alla vasemmalla, kirjaimellisesti puskan takana sijaitsee Astia-studion sinertävä peltihalli. Edellisen rakennuksen (Kaakkoiskaari 11) seinässä on valomainos “Maalausliike M. Korhonen” ja seuraavan hallin “Kiinteistöhuolto Kantola Oy” (Kaakkoiskaari 7).

Studion pihassa on runsaasti pysäköintitilaa.

Saapuminen Astia-studiolle Kouvolan suunnalta 2021
Saapuminen Astia-studiolle Imatran suunnalta 2021

Mikä on VOVOX?

VOVOX on sveitsiläinen premium-audiokaapeleiden valmistaja. VOVOX-kaapeleiden vaikutus saundiin on hämmentävän suuri, ja tästä syystä käytämme Astia-studio A:ssa vain VOVOXin valmistamia instrumentti-, kaiutin-, virta- ja mikrofonikaapeleita. Astia-studio toimii VOVOX-kaapeleiden maahantuojana ja sai ensimmäisenä täysanalogisena studiona maailmassa harvinaisen purum-sertifikaatin.

Miksi VOVOX olisi muka parempi kuin nykyinen kaapelini?

Moni kitaristi ja basisti on ihmetellyt saundinsa tunkkaisuutta. Kitaristit etsivät usein ratkaisua vaihtamalla kitaraan kirkkaampisaundiset mikit. Sadat kitaristit ja basistit ovat Astia-studiolla käydessään ymmärtäneet, että tunkkaisuus johtuu käytännössä aina kaapeleista. Poikkeuksetta jokainen Astia-studio A:ssa käynyt kitaristi ja basisti haluaa lyhyen vertailun jälkeen käyttää äänityksissä VOVOX-kaapeleita.

Miksi minun kannattaisi sijoittaa VOVOX-kaapeliin?

Ensin on tärkeää ymmärtää, ettei yksikään kaapeli “paranna saundia” sanan varsinaisessa merkityksessä. Kyse on siitä, kuinka paljon saundistasi katoaa. Toisin sanoen VOVOX hävittää vähemmän informaatiota kuin monet muut kaapelit. Huomaat eron helpoiten korkeissa taajuuksissa. Tämän lisäksi VOVOX-kaapeli ei saa instrumenttiasi saundaamaan pelkästään kirkkaammalle, vaan se tukevoittaa myös alakertaa.

Vovoxit oli mullistava kokemus! Nehän muutti soundia kertaheitolla kirkkaammaksi ja selkeämmäksi. Ihan ku joku olis nostanu peiton kaiuttimien edestä!
Masi Hukari, kitara/Faulty Messenger, ex-Apulanta, ex-Amoral

Lukuisat muusikot kuvailevat kaiutinkaapelin vaihtamisen “avaavan yläpään”. He sanovat saundin kirkastuvan, mutta ilman, että siihen tulisi kovuutta tai riipivyyttä.

Vovox-kaapelit signaaliketjussa avasivat soundin yläpään ihan uudella tavalla ja tekivät siitä korvalle nätin sekä helposti säädettävän. Enää ei tarvitse korjata liian kirskuvaa yläpäätä soitolla, vaan nyt pystyy luottamaan soundiin ja keskittymään soittoon.
Jarno Junnonen, kitara/2nd Season Band, Fixin’Janey, Bandit Queens

Ajatus virtakaapelin vaikutuksesta saundiin tuntuu naurattavan monia. Ivallinen hymy vaihtuu kuitenkin hämmästykseksi yksinkertaisen A/B-vertailun myötä. Useampi soittaja, mukaanlukien LUT-yliopiston Teekkarimuusikot ry:n jäseniä, kertoo virtakaapelin vaihtamisella olevan suurempi vaikutus kuin instrumentti- tai kaiutinkaapelilla. Tässä ilmiössä on kyse siitä, miten vahvistimesi saa energiaa sähköverkosta.

Äänitettyyn kitarasaundiin vaikuttaa hyvin paljon se miten, missä ja millä kitaran saundi on tallennettu sekä kenen toimesta. Astia-studiolla Anssi Kipon kanssa huomattiin mm. se, että jo pelkästään soitto- ja kaappipiuha sekä jopa vahvistimen sähköjohto vaikuttivat saundiin. Paremmilla johdoilla saatiin parempi saundi.
Markus Toivonen, kitara/Ensiferum

Jokainen luokseni sessioon saapuva kosketinsoittaja tietää virtakaapelin vaikutuksen kosketinsoittimensa saundeihin. Moni kuvailee sitä niin, että saundin päältä ikään kuin nostetaan tunkkaisuuden viltti pois. Lisäksi kaiut tuntuvat luonnollisemmalle ja koska soittaja kuulee saundieron, hän alkaa soittaa eri tavalla ja näin virtakaapelilla on positiivinen vaikutus myös soittotatsiin.

Täytyykö kaikki kaapelit vaihtaa VOVOXiin?

Lukuisiin testeihin perustuen suurin vaikutus on siillä, kun vaihdat kitarasta tai bassosta lähtevän ensimmäisen instrumenttikaapelin VOVOXiin. Vaikka välissä olisi useita pedaaleita ja monia muita kaapeleita, silti VOVOXin vaihtaminen ensimmäiseksi vaikuttaa saundiin eniten.

Kokemuksia VOVOX-kaapeleista

…viime sessiossa sain myös kokea pienoisen yllätyksen soittopiuhan vaikutuksesta vahvistimen käyttäytymiseen ja vieläpä erittäin positiivisella tavalla. Vovoxin kaapeli osoittautui enemmän kuin edukseen. Se antoi uuden ulottuvuuden Deluxe vahvistimelleni. Soundi ei tummunut juurikaan volumea laskiessa, mutta suurin vaikutus olikin tuo vahvistimen tuntuma. Tuntui, että kaapeli antoi vahvistimen tuntumaan hieman laajemman dynaamisuuden, soitinpa sitten hiljaa tai kovemmalla kädellä. Vaikea kuvailla sanoin. Hiljaa soitto oli selkeää ja vahvistin reagoi silti vahvasti. Kovempi rouhinta selkeytyi myös erittäin paljon ja se kuului soundissa.
Rami Kinnunen, kitara/Faulty Messenger

Anssin luona viimeisimmässä Oliverin sessiossa testasimme Vovox-kaapeleita ja bassosoundissa eron huomasi mielestäni selvästi. Soundi kirkastui ja siitä tuli todella erotteleva kaapelin vaihtamisen myötä. En olisi uskonut, että piuha voi vaikuttaa niin paljon myös bassosoundiin.
Lasse Hietala, basso/Oliver

Olen päivittänyt kaikki piuhani ja virtalähteen pedaalilautaan juuri parhaan soundin saamiseksi ja luulin, että tässä ei nyt tarvitse enää ikinä lähteä piuhakaupoille. Olin siksi jo lähtökohtaisesti skeptinen, kun Anssi sessiomme alussa alkoi demonstroimaan Vovox-kaapeleita. Sain kuitenkin hämmästyä kuinka jopa yhden Vovox-piuhan vaihtaminen signaalilenkkiini toi selkeyttä soundiin.
–Pekka Johansson, basso/Faulty Messenger, ex-Amoral, …

En olisi uskonut, kuinka paljon sähköverkosta voi tulla häiriötä vahvistimeen. Virtakaapelin merkitys saundin puhtauteen oli huomattava. Voisi sanoa, ettei omaa saundia kannata alkaa edes ruuvaamaan, ennen kuin laitteistosta on poistettu kaikki saundiin vaikuttavat häiriöt, joita ei pysty hallitsemaan.
–Jari Kärkkäinen, basso/Kärkäs

Jäikö sinulle kysyttävää VOVOX-päivään liittyen? Lähetä minulle sähköpostia tästä.

ASTIA-STUDIO LYHYESTI

Astia-studio on täysanaloginen äänitysstudio. Taltioimme musiikkisi energian ja tunteen yli 25 vuoden kokemuksella.

FAQ
Kokemuksia ja palautteita
Mediassa
Maksuttomat materiaalit

ASTIA-STUDIO

Kaakkoiskaari 9
53500 Lappeenranta
+358 40 505 1595
anssi.kippo[at]astiastudio.fi